OK
وب سایت آی پی اچ کو
capsul

رینگر

محلول تزریقی رینگر500/1000  میلی لیتر
گروه دارویی: الکترولیت

محلول تزریقی رینگر یک محلول استریل، بدون پایروژن و بدون ماده نگهدارنده است.
محلول رینگر یک محلول ایزوتونیک حاوی الکترولیت ها ست که محتویات و غلظت مواد موثره موجود در آن بر اساس شباهت با پلاسما تنظیم گردیده است.
خصوصیات فارماکودینامیک این محلول وابسته به محتویات آن (آب، سدیم، پتاسیم و کلراید) است.
مهمترین اثر این محلول، افزایش توﺃم محتوای مایعات برون سلولی، میان بافتی و درون سلولی است.

محلول تزریقی رینگر در کودکان و بزرگسالان به عنوان منبع آب و الکترولیت ها، در بیمارانی که به مدت طولانی با مایعات تزریقی درمان شده اند، و نیز به عنوان عامل آلکالیزه کننده پلاسما استفاده می شود.
موارد منع مصرف:
محلول رینگر در بیماران زیر منع مصرف دارد.
-    افزایش حجم یا آب خارج سلولی
-    دهیدراسیون هایپرتونیک
-    هایپرکالمی
-    هایپرناترمی
-    هایپرکلسمی
-    هایپرکلرمی
-    اختلال شدید عملکرد کلیه
-    فشار خون بالا
-    نارسایی قلبی
-    ادم عمومی و سیروز
-    درمان مستمر با دیژیتال و دیگوکسین

هشدارها و احتیاطات:
•    تزریق حجم بالا از محلول تزریقی رینگر در بیماران مبتلا  به نارسایی قلبی و ریوی باید با پایش مستمر و ویژه انجام شود.
•    تزریق محلول های حاوی سدیم در بیماران مبتلا  به فشار خون بالا، نارسایی قلبی، ادم  ریوی و محیطی، نارسایی عملکرد کلیه، پره اکلامپسی، آلدوسترونیسم و سایر شرایط و درمانهایی که در آن ها احتباس سدیم رخ می دهد( مانند درمان با کورتیکواستروئیدها)، باید با احتیاط صورت پذیرد.
•    محلول های تزریقی حاوی املاح پتاسیم در افراد مبتلا به بیماری قلبی، وضعیت هایی که می توانند منجر به هایپرکالمیا شوند از قبیل اختلال عملکرد کلیه و غده فوق کلیه، دهیدراتاسیون شدید و آسیب های شدید بافتی در اثر سوختگی باید با احتیاط مصرف شود.
•    محلول تزریقی رینگر به علت حضور کلسیم در ان در موارد زیر باید با احتیاط مصرف گردد.
-    بیماران مبتلا به اختلال عملکرد کلیه و بیماران دارای سطح خونی بالای ویتامین D از قبیل سارکوئیدوز
-    در تجویز همزمان خون و فرآورده های خونی: در این مورد محلول رینگر و فرآورده های خونی و خون نباید از یک ست مشترک تزریق انفوزیون شوند زیرا خطر بروز لخته وجود دارد.

مصرف در حاملگی و شیردهی:
حاملگی: محلول تزریقی رینگر ممکن است در حین حاملگی تجویز شود که در این صورت تجویز آن باید با کنترل کامل شرایط بیمار و نیز درنظر گرفتن محاسن در برابر مضرات ، صورت پذیرد.
شیردهی: محلول تزریقی رینگر ممکن است در حین شیردهی تجویز شود که در این صورت تجویز آن باید با کنترل کامل شرایط بیمار و نیز درنظر گرفتن محاسن در برابر مضرات ، قبل از تجویز صورت پذیرد.
توجه: در صورت اضافه کردن هر نوع فرآورده دارویی به محلول رینگر طبیعت دارو و نیز خصوصیات داروی اضافه شده در حین بارداری و شیردهی به صورت مجزا بررسی گردد.

مصرف در کودکان:
مصرف محلول تزریقی رینگر در کودکان باید با نظر پزشک و بر اساس وضعیت بالینی بیمار  صورت پذیرد.

مصرف در سالمندان:
به صورت کلی، انتخاب دوز برای بیماران سالمند باید با احتیاط و با شروع از دوز پائین و با درنظرگرفتن عملکرد کبدی، کلیوی، قلبی و بیماریهای زمینه ای صورت پذیرد.



عوارض جانبی:
عوارض شایع ناشی از تجویز محلول تزریقی رینگر عبارتند از: هایپرهیدراسیون و بلوک قلبی در بیماران مبتلا به بیماریهای قلبی و ادم ریوی و نیز اختلال در غلظت الکترولیت های پلاسما.
عوارض ناشی از روش تجویز :شامل تب، عفونت در محل تزریق درد و واکنش های حساسیتی در محل تزریق، التهاب وریدی، ترومبوز وریدی، فلبیت و انتشار مایعات از رگها به فضای میان بافتی.
عوارض ناشی از داروها و فرآورده های اضافه شده به محلول تزریقی رینگر: در این مورد طبیعت و خصوصیت دارو و فرآورده اضافه شده به محلول تزریقی رینگر مشخص کننده نوع عوارض جانبی بروزیافته خواهد بود.
توجه: در صورت بروز هرگونه عوارض جانبی اشاره شده در بالا، تزریق محلول رینگر باید قطع گردد.

میزان و نحوه تجویز:
میزان و نحوه تجویز توسط پزشک و بر اساس شرایط بیمار از قبیل سن، وزن، وضعیت بالینی و درمانهای توام صورت می پذیرد.


سازگاری با سایر داروها در تجویز همزمان:
•    محلول تزریقی رینگر با داروهای زیر در تجویز همزمان ناسازگار است:
•    سفالوسپورین ها: از قبیل سفتریاکسون به کلسیم موجود در رینگر اتصال یافته و به شکل نامحلول رسوب می کنند. مصرف سفالوسپورین ها و محلول تزریقی رینگر باید با 48 ساعت فاصله صورت پذیرد. (توجه: از اضافه کردن سفتریاکسون و سایر سفالوسپورینها به محلول تزریقی رینگر اکیدا اجتناب شود.)
•    امولسیون های وریدی  %10 اسیدهای  چرب%10: محلول تزریقی رینگر با امولسیون های وریدی اسیدهای چرب %10 ناسازگار است.
•    داروهای اضافه شده به محلول تزریقی رینگر ،ممکن است با آن ایجاد ناسازگاری نمایند که اطلاعات کاملی در این مورد وجود ندارد. در صورت بروز هر نوع ناسازگاری در اضافه کردن داروها و یا فرآورده های دیگر به محلول تزریقی رینگر از تزریق آن اجتناب شود.
•    برای کسب اطلاعات کامل در این مورد با داروساز یا پزشک مشورت نمایید و از نگهداری محلول رینگر حاوی داروها یا فراورده های دیگر اجتناب نمائید.
•     قبل از تزریق محلول رینگر  همرا با داروها و فرآورده های دیگر از حل شدن کامل آن در محلول رینگر اطمینان حاصل کنید. نمونه های گزارش شده از ناسازگاری محلول تزریقی رینگر با سایر داروها عبارتند از: آمفوتریسین B، کلر فنیر آمین مالئات، دوبوتامین هیدروکلراید و منیزیم کلراید.
•    ناسازگاری در تجویز همزمان در یک سرنگ: محلول تزریقی رینگر در تجویز همزمان در یک سرنگ با داروهای دیمن هیدرینات، پنتوپرازول و سایمتیدین هیدروکلراید ناسازگار است.
•    ناسازگاری در محل های تزریق مشترک(Y  شکل): محلول تزریقی رینگر در محل تزریق مشترک با داروهای آمفوتریسین B، دیازپام، ارگوتامین تارتارات، فنی توئین سدیم، پروپوفول و سدیم بی کربنات ناسازگار است.
اضافه کردن محلول تزریقی رینگر به محلول مانیتول %20 و %25 ممکن است باعث رسوب مانیتول شود.
نگهداری:
در دمای زیر 30 درجه سانتی گراد نگهداری و از یخ زدگی و حرارت زیاد محافظت گردد.
فقط محلول های شفاف و فاقد ذره قابل رویت مورد استفاده قرار گیرد.

بسته بندی:
هر 20/12 بطری پلی پروپیلنی 1000/ 500 میلی لیتری محلول تزریقی رینگر با بروشور در یک کارتن بسته بندی می گردند.
محصولات
LVP